José Luis Gayà

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
José Luis Gayà
Jose Gaya 2015 (cropped).jpg
Gayà wektu main ing klub Valencia taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa José Luis Gayà Peña
Tanggal lair (1995-05-25) 25 Mèi 1995 (umur 24)
Papan lair Pedreguer, Spanyol
Dhuwur 1.72 m (5 ft 7 12 in)
Posisi main Bèg kiwa
Katerangan klub
Tim saiki
Valencia
Angka 14
Karir nom
2006–2012 Valencia
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2014 Valencia B 65 (3)
2012– Valencia 101 (2)
Tim nasional
2012 Spanyol U17 2 (1)
2013 Spanyol U18 2 (0)
2013–2014 Spanyol U19 11 (1)
2013 Spanyol U20 4 (0)
2014–2017 Spanyol U21 15 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 30 June 2017

José Luis Gayà Peña (lair ing 25 Mèi 1995) ya iku sawijining pemain bal-balan profésional ing Spanyol sing main minangka bèg kiwa kanggo Valencia CF lan Spanyol ing timnas 21.

Lulusan akadhemi Valencia, dhèwèké njupuk debut kanggo tim senior ing 2012 lan banjur main ing luwih saka 75 tetandhingan kompetisi kanggo klub.

Karir klub[besut | besut sumber]

Lair ing Pedreguer, Komunitas Alicante, Valencia, Gayà ya iku prodhuk saka sistem palatihan nom-noman Valencia CF, ing ngendi dhèwèké wiwit main minangka striker - nyithak luwih saka 60 gol ing setahun - sadurungé pindah posisi dadi bèg kiwa.[1] Dhèwèké nggawé debut senior karo cadangan ing 17 durung, muter 21 menit nalika menang 1-0 ing Andorra CF kanggo Kejuaraan Segunda División B. Iku bakal dadi mung katon mangsa.

Tanggal 30 Oktober 2012, Gayà muncul ing tetandingan resmi pertamané karo skuad utama, main kanthi cepet 90 menit nalika menang 2-0 ing UE Llagostera kanggo Copa del Rey.[2] Dhèwèké metu ing Liga UEFA ing tanggal 12 Dhésèmber taun sabanjuré, ing babak 1-1 babak babak nglawan FC Kuban Krasnodar.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Valencia's latest left-back sensation chased by Arsenal and yet to commit at Mestalla, FourFourTwo, 29 January 2018
  2. El Valencia resuelve a balón parado (Valencia get job done through set pieces); Marca, 29 January 2018 (in Spanish)