John Newlands

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
John Newlands
John Alexander Reina Newlands.jpg
Lair26 November 1837
Lambeth, Surrey, Inggris
Pati29 Juli 1898
Inggris, Britania Raya
BangsaInggris
Warga nagaraBritania
Alma materRoyal College of Chemistry
Kondhang ingTabel periodik, hukum oktaf
BebungahDavy Medal (1887)
Karièr ngèlmiah
BabaganKimia analisis
Tempat lair Newlands ing West Square, Lambeth.

John Alexander Reina Newlands (26 Nopember 1837 - 29 Juli 1898) minangka kimiawan Inggris sing nyambut gawé ing kamajuan tabel périodik karo hukum oktaf newlands sing isine kamiripan ngulangake sipat setiap wolu unsur.

Lair[besut | besut sumber]

Newlands lair ing West Square ing Lambeth, Surrey, minangka putra saka imam Presbyterian Skotlandia lan garwane Italia . [1] Dheweke sekolah ing omah kanthi bapake lan nerusake kuliah ing Royal College of Chemistry . Dheweke minat karo pembaharuan sosial lan ing taun 1860 dadi sukarelawan karo Giuseppe Garibaldi ing kampanye kanggo nyawiji Italia. Mbalik ing London, Newlands nglatih kimia analitis ing taun 1864

Cathetan[besut | besut sumber]

Wacan tambahan[besut | besut sumber]

Link njaba[besut | besut sumber]