Jimmu Tenno

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kaisar Jimmu
Emperor Jimmu.jpg
Kaisar Jimmu, lukisan saka zaman Meiji
Kaisar Jepang Kapisanan
Panjenengan 18 Februari 660 SM - 9 April 585 SM (75 taun, 50 dina)
Panerus Kaisar Suizei
Astana Unebi-yama no ushitora no sumi no misasagi (Nara)
Garini 吾平津姫
ヒメタタライスズヒメ
Putra 手研耳命
日子八井命
神八井耳命
Kaisar Suizei
Bapa Ugayafukiaezu
Ibu タマヨリビメ

Kaisar Jimmu (神武天皇 Jimmu Tennō?) (711 SM - 585 SM) punika kaisar Jepang ingkang sepindhah, tahtanipun saking taun 1 wulan 1 dinten 1 (wulan 2 dinten 11 660 SM) dumugi taun 76 wulan 3 dinten 11 éra Kaisar Jimmu). Nami kaisar puniki sami kaliyan nami kaisar Jepang sepindhah kados déné dipuncaréiyosaken salebetipun mitologi Jepang miturut Kojiki lan Nihon Shoki.

Tanggal Kaisar Jimmu minggah tahta sapuniki dipunpèngeti saben 11 Februari minangka Dinten Pambentukan Nagari lan sadèrèngipun Perang Donya II pèngetan puniki dipunsebat Kigensetsu (dinten Kaisar Jimmu minggah tahta).


Pranala njawi[besut | besut sumber]


Dipunrumiyini
déning:
-
Kaisar Jepang
pisanan
Dipunlajengaken
déning:
Kaisar Suizei


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jimmu_Tenno&oldid=853706"