Jelantir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Infobox spesiesJelantir
Conyza sumatrensis
Arya - conyza sumatrensis - jelantir pilangsari 2019 0.jpg
Arya - conyza sumatrensis - jelantir pilangsari 2019 collage.jpg
Takson
Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:Wikidata/labels' not found.
SpesiesConyza sumatrensis
E.Walker, 1971
Tata nama Pertal
Basionim Pertal Erigeron sumatrensis Pertal
Modifica les dades a Wikidata

Jelantir atawa jlantir (Conyza sumatrensis) yaiku spesies tanduran suket kembang sing asale saka genus konyza, kalebu kulawarga Asteraceae.[1][2][3][4] Tanduran iki uga diarani lokal minangka jalantir, dan situduh langit.[5] Tanduran iki tuwuh liar ing pekarangan utawa kebon lan sawah minangka gulma, nanging bisa digunakake kanggo ngobati sakit sirah lan pegel linu,[6] nanging bisa digunakake kanggo ngobati sakit sirah lan ruam amarga diserang serangga.[3]

Mupangat[besut | besut sumber]

Tuwuhan iki biasane digunakake kangge tamba lara sirah, nyeri pegel linu, pengobatan lara tenggorokan, gangguan weteng, cacar, nambanikukul lan gangguan kulit seliyane. Senyawa saponin minangka salah siji kandungan kimia saking tuwuhan iki kang saged diaplikasikake minangka antimikroba, antijamur, obat hiperkolesterol, antitumor, antikanker lan antidiabetes.[5]

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Prosiding Farmasi ISSN: - PDF". docplayer.info. Dibukak ing 2019-09-05.
  2. "karyailmiah.unisba.ac.id". PENGUJIAN AKTIVITAS ANTIOKSIDAN PADA FRAKSI BERBEDA DAN PENENTUAN KADAR FLAVONOID TOTAL DARI DAUN JALANTIR (ERIGERON SUMATRENSIS RETZ.) YANG BERASAL DARI JAWA BARAT INDONESIA. 2016. {{cite journal}}: |first= missing |last= (pitulung)
  3. a b Mariani, Ria (2015). "Studi Etnofarmakognosi- Etnofarmakologi Tumbuhan Sebagai Obat Di Kampung Naga Kecamatan Salawu Kabupaten Tasikmalaya". JURNAL FARMASI GALENIKA (ing basa Indonesia). 2 (01). ISSN 2579-4469.
  4. Susiarti, Siti; Purwanto, Y.; Windadri, F. I. (2009). "PENGETAHUAN MASYARAKAT PEKUREHUA DI SEKITAR TAMAN NASIONAL LORE LINDU, SULAWESI TENGAH TENTANG TUMBUHAN OBAT DAN PEMANFAATANNYA". Media Penelitian dan Pengembangan Kesehatan (ing basa Indonesia). 19 (4 Des). doi:10.22435/mpk.v19i4. ISSN 2338-3445.
  5. a b Lubis, Lestiani (2017). "Karakterisasi dan Isolasi Senyawa Saponin dari Ekstrak Etanol Daun Situduh Langit (Erigeron Sumatrensis Retz.)" (ing basa Indonesia). {{cite journal}}: Cite journal requires |journal= (pitulung)
  6. "Seminar Nasional Sains, Matematika, Informatika dan Aplikasinya" (PDF). Potensi Tumbuhan Herba yang Berkhasiat Obat di Area Kampus Universitas Lampung: 55.