James N. Gray

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
James N. Gray

Jim (James) N. Gray ya iku salah sijining ilmuwan komputer sing nampa Turing Award ing taun 1998 "amarga kontribusiné sing migunani banget kanggo panalitèn ing babagan basis data lan pamrosesan transaksi kaliyan kapemimpinan teknis ing implementasi sistem" [1].

Gray nempuh pendhidhikan sarjana ing babagan matematika rékayasa ing University of California, Berkeley ing taun 1969, lan salanjuté nerusaké ing tingkat Ph.D. ing babagan Ilmu Komputer nalika taun 1969 [2].

Gray makarya minangka paneliti lan perancang perangkat lunak ing pirang-pirang perusahaan, kasmasuk ing antarané IBM, Tandem lan DEC, lan saiki makarya minangka Technical Fellow ing Microsoft Research San Francisco [3].

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]