Jaka Bimbo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jaka Bimbo nalika konser Memorabilia

Jaka Purnama Hardjakusumah, SE. utawa Jaka Bimbo (lair ning Bandung, Jawa Barat, Indonésia, tanggal 1 Mèi 1947, iku slah sijining personil saka grup band bersaudara Bimbo.[1] Grup musik bersaudara nganut aliran musik latin, kang ngadeg ning antara taun 1966-1967 [2], karo Sam Bimbo, Acil Bimbo lan Iin Parlina.[1][2]

Jaka Bimbo lulusan saka fakultas Ékonomi Universitas Padjajaran Bandung ning taun 1972.[1] Jaka anak kang kaping papat saka pitung saudara nikah karo Novani Paramitha lan dianugrahi anak telu.[1] Lagu-lagu ning album Grup musik bersaudara Bimbo kang dicipta karo Jaka, kaya [1]:

  • Tante Sun
  • Surat Untuk Reagen dan Brezhnev
  • Antara Kabul dan Beirut
  • Citra
  • Sajadah Panjang, lan ana manèh tetembangan liyané.

Tetembangan kang diciptakaké déning Jaka ning taun 70-an Bimbo nyiptakaké tetembangan kang pola baladané minor lan lirik-lirik kang puitis.[2][3] , nanging nalika taun 80-an Jaka nyipta tetembangan kang temané kritik sosial.[1] Kaya tetembangan kang judhulé Antara Kabul dan Beirut lan Surat untuk Reagan dan Brezhnev.[1][3] Uga nganggo tema religius, kaya tetembangan Sajadah Panjang.[1][3]

Ning taun 2007, Grup musik kang dianggotani déning Jaka BImbo iki, ngerilis album anyar kang nampilaké tembangan ciptaané Taufik Ismail ingkang paling anyar kang temané esih babagan kritik sosial ya iku Jual Beli lan Hitam Putih.[3]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

TrioBimbo.com

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Grup Musik Bersaudara, Jaka Bimbo dipununduh tanggal 1 Juni 2011
  2. a b c artikel grup musik legendaris dipununduh tanggal 1 Juni 2011
  3. a b c d Band Indonésia Dulu dipununduh tanggal 1 Juni 2011