Jaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jaka punika wong lanang kang enom, lan biasane isih anak utawa cah cilik . Nalika dheweke dadi wong diwasa, dheweke diarani wong lanang . Pambeda paling katingal antarane jaka lan bocah wadon perawan sing khas yaiku saka kelamin dheweke. Nanging, sawetara bocah interseks ya iku duweni kelamin kang ambigu, uga wong transgender genetika wadon, bisa ngenali dheweke dhewe minangka jaka.

Jaka ya iku istilah umum digunakake kanggo nunjukake pambeda biologis, pambeda budaya ana ing peran jender, utawa loro-lorone. Istilah iki bisa digabungake karo macem-macem tembung liyane kanggo ngreksa label sing gegayutan karo jender iki minangka tembung majemuk.

Galeri[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • Boy band
  • Shōnen
  • Mangan

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Étimologi Online - entri kanggo "bocah"
  • HH Malincrodt, Latijn-Nederlands woordenboek (kamus Latin-Belanda)
  • Webster's Seventh New Collegiate Dictionary
  • Buck, Carl Darling (1988) [1949]. A Dictionary of Selected Synonyms in the Principal Indo-European Languages. Chicago: University of Chicago Press. ISBN 978-0-226-07937-0. Buck, Carl Darling (1988) [1949]. A Dictionary of Selected Synonyms in the Principal Indo-European Languages. Chicago: University of Chicago Press. ISBN 978-0-226-07937-0. Buck, Carl Darling (1988) [1949]. A Dictionary of Selected Synonyms in the Principal Indo-European Languages. Chicago: University of Chicago Press. ISBN 978-0-226-07937-0. Buck, Carl Darling (1988) [1949]. A Dictionary of Selected Synonyms in the Principal Indo-European Languages. Chicago: University of Chicago Press. ISBN 978-0-226-07937-0.

Wacan liyane[besut | besut sumber]

  • Sommers, Christina Hoff (2000). Perang nglawan Gadjah Mada: Cacahé Feminisme Sialan Ngrabag Kita Enom Wong . New York: Simon & Schuster. 251 p. ISBN 0-684-84956-9

Pranala njaba[besut | besut sumber]

[[Kategori:Wong]] [[Kategori:Manungsa]]