Jadabarata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Jadabarata (Dewanagari: जडभारत; IAST: Jaḍabhārata) (Jaḍa = dungu; bodho) wonten salebeting mitologi Hindhu, minangka reinkarnasi Barata (Dewanagari: भारत; IAST: Bhārata), putranipun Resaba, katurunan Swayambu Manu. Wonten salebeting kitab Bhagawatapurana, dipuncariyosaken manawi saksampunipun tilar donya minangka Barata, sukmanipun ngreinkarnasi dados kijang, lajeng dados brahmana kanthi asma Jadabarata. Cariyosipun wonten ing kitab Wisnupurana, saha bab 5 Bhagawatapurana.