Jadabarata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jadabarata (Dewanagari: जडभारत; IAST: Jaḍabhārata) (Jaḍa = dungu; bodho) wonten salebeting mitologi Hindhu, minangka reinkarnasi Barata (Dewanagari: भारत; IAST: Bhārata), putranipun Resaba, katurunan Swayambu Manu. Wonten salebeting kitab Bhagawatapurana, dipuncariyosaken manawi saksampunipun tilar donya minangka Barata, sukmanipun ngreinkarnasi dados kijang, lajeng dados brahmana kanthi asma Jadabarata. Cariyosipun wonten ing kitab Wisnupurana, saha bab 5 Bhagawatapurana.