Jadabarata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Jadabarata (Dewanagari: जडभारत; IAST: Jaḍabhārata) (Jaḍa = dungu; bodho) wonten salebeting mitologi Hindu, minangka reinkarnasi Barata (Dewanagari: भारत; IAST: Bhārata), putranipun Resaba, katurunan Swayambu Manu. Wonten salebeting kitab Bhagawatapurana, dipuncariyosaken menawi saksampunipun tilar donya minangka Barata, sukmanipun ngreinkarnasi dados kijang, lajeng dados brahmana kanthi asma Jadabarata. Cariyosipun wonten ing kitab Wisnupurana, saha bab 5 Bhagawatapurana.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jadabarata&oldid=996581"