Resaba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Resaba

Resaba (Sanskerta: ऋसभ; Ṛṣabha) wonten salebeting agama Hindhu, minangka awatara Wisnu ingkang kaping wolu saking kalih dasa inkarnasi. Resaba ugi dipunsebataken wonten salebeting Markandeya, Wayu, Brahmanda, Skanda saha Purana Wisnu. Pasinaon ingkang saged dipunpendhet inggih punika ngajaraken tiyang agesang manawi bandha punika saged damel drengkining penggalih.