Resaba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Resaba

Resaba (Sanskerta: ऋसभ; Ṛṣabha) wonten salebeting agama Hindu, minangka awatara Wisnu ingkang kaping wolu saking kalih dasa inkarnasi. Resaba ugi dipunsebataken wonten salebeting Markandeya, Wayu, Brahmanda, Skanda saha Purana Wisnu. Pasinaon ingkang saged dipun pendhet inggih punika ngajaraken tiyang agesang menawi bandha punika saged damel drengkining penggalih.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Resaba&oldid=996460"