Jacob Perkins

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jacob Perkins

Jacob Perkins ya iku wong kang nemu kulkas.[1] Jacob Perkins lair ing Massachudetts, Amérika Sarékat, tanggal 9 Juli 1766.[1] Sadurunge dikenal minangka ilmuwan lan ahli mesin, Perkins mung dikenal minangka sawijining pandhe mas.[1] Nalika umure 21 taun, dhèwèké wis dikenal minangka ilmuwan lan ahli mesin.[1] Nalika dhèwèké nyambut gawé marang ahli wesi, Perkins nyambi sinau elmu kususe babagan mesin.[1]

Perkins ngenalake kulkas nalika taun 1834.[2] Kulkase Perkins durung nggunakake Freon, kaya saiki.[2] Dhèwèké nggunakake eter lan siklus tekanan uap banyu kanggo nggawé es.[2] Sawisé Perkins nemu kulkas, ana pirang-pirang ilmuwan saka pirang-piang nagara padha lomba kanggo ngadaptasi lan ngrembakakake panemone mau.[2]John Gorrie, sawijining ilmuwan lan uga sawijining dhokter asal Amérika, ngadaptasi kulkas gawéane Perkins.[2] Gorrie nggunakake es kanggo ngopres pasiene.[2] Ing Jerman, sawijining insinyur kanthi aran Karl Von Linden uga ngadaptasi tèknologi kulkas gawéane Perkins.[2][[Raoul Picxcet saka Swiss kang uga gawé kulkas kang mirip karo kulkase Perkins.[2] Mung, Raoul ora nggunakake eter kaya kang digunakaké Perkins, nanging dhèwèké nggunakake sulfur dioksida minangka piranti pendingine.[2] Saliyané penemu kulkas, Perkins uga dikenal minangka penemu pirang-pirang mesin kaya ta pemanas banyu lan pencetak duwit logam.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 145]
  2. ^ a b c d e f g h i j [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 146]