Jackson Pollock

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jackson Pollock
Namuth - Pollock.jpg
Fotografer Hans Namuth ndhokumentasikaké kaunikan tèknik lukisan Pollock.
Bangsa Amérika
Kondhang awit Pelukis
Obahan Abstrak expresionis
Pangauban Peggy Guggenheim

Paul Jackson Pollock (28 Januari 191211 Agustus 1956) punika satunggiling pelukis Amérika Sarékat ingkang cekap kagungan prabawa lan arupi tokoh utami ing obahan abstrak espresionis. Panjenenganipun tilar donya ing satunggiling kacilakan montor caket griyanipun ing Long Island, New York.

Karya utami[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.