Iwak mabur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Iwak mabur
Sailfin flyingfish.jpg
Parexocoetus brachypterus
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animal
Filum: Chordata
Klas: Actinopterygii
Ordho: Beloniformes
Famili: Exocoetidae
Rafinesque, 1810
Genus

Cheilopogon
Cypselurus
Exocoetus
Fodiator
Hirundichthys
Parexocoetus
Prognichthys

Iwak mabur ya iku kulawarga iwak segara saka ordo Beloniformes kelas Actinopterygii, sing dikenal sacara basa minangka iwak mabur utawa iwak kod. Kira-kira 64 spesies diklompokaké ing pitung nganti sangang genera. Sanajan ora bisa mabur kanthi cara sing padha karo manuk, iwak sing mabur bisa nggawe lompatan sing kuat lan mandhiri metu saka banyu ing ngendi sirip kaya swiwi sing dawa bisa mleyang ing jarak sing cukup dhuwur ing ndhuwur permukaan banyu.