Istana Tampak Siring

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pura Tampaksiring inggih punika pura ingkang dipunmadegake sasampunipun Indonesia mardikan, ingkang dumunung wonten Désa Tampaksiring, Kacamatan Tampaksiring, Kabupatèn Gianyar, Bali.

Asma Tampaksiring dipundut saking kalih tembung basa Bali, inggih punikw "tampak" kaliyan "siring", ingkang gadhah artos telapak kaliyan miring. Ing sajarah, miturut legenda ingkang terekam wonten daun lontar Usana Bali, asma punika dipundut saking tilas tapak samparan raja ingkang gadhah asma Mayadenawa. Raja punika pinter lan degdaya, nanging Raja punika gadhah sipat angkara murka.

Priksani ugi[besut | besut sumber]