Ismiyati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Ismiyati[1] yaiku cerkakis wadon kang kondhang ana ing taun 1960-an. Liwat tulisané "Sura Dira Jayadiningrat, Lebur déning Pangastuti", Ismiyati menangké lomba penulisan cerkak majalah Jaya Baya nomer 19 Th. XVII, 29 Desember 1963, bebarengan karo penulis-penulis lanang kondhang liyane kaya ta Suparto Brata (Slendhang Bang-bangan), Any Asmara (Godhaning Katresnan), Esmiet (Kang Dadi Wadal), Hardjana HP (Ing Swan Nio), lan A.M. Soekamto (Ketiban Pulung).

Kauripan[besut | besut sumber]

Ismiyati kondhang amarga tulisané kang awujud cerkak uga profèsiné sing dadi pelacur lan mucikari saka Malang. Ismiyati ngakoni minangka dhèwèké nglakoni profèsi kuwi amarga rasa sengit karo mantan bojoné sing wis nglarani atiné. Cerkak "Sura Dira Jayaningrat Lebur déning Pangastuti" nyeritakaké pengalaman pribadhi babagan nasib wong wadon kang dimadhu karo bojoné. Banjur, dhuwit saka penghargaan lomba ing majalah Jaya Baya, diwènèhké dhateng redhaksi.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Prabowo, Dhanu Priyo.; Rahayu, Prapti, 1959-; Balai Bahasa Yogyakarta (Indonesia) (2010). Ensiklopedi sastra Jawa (Cet. 1 ed.). Yogyakarta: Kementerian Pendidikan Nasional, Pusat Bahasa, Balai Bahasa Yogyakarta. ISBN 9789791852357. OCLC 801810329.CS1 maint: multiple names: authors list (link)