Any Asmara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Any Asmara, jeneng asliné Achmad Ngubaeni Ranusastraasmara. Penulis klairan Banjarnegara, 13 Agustus 1913 iki kondhang amarga akèh mbabar buku roman panglipur wuyung. Ing jaman Orde Lama, ora kurang 70 novèl/carita sambung lan 750 carita cekak katulis. Ana kang nyebut yèn ora kabèh buku kang kababar mau asli tulisané, ana uga kang tulisané wong liya nanging nganggo jenenge.

Karangane Any Asmara akèh-akèhé carita prakara tresna asmara. Manut George Quinn, isiné novèl-novèlé iku roman kang ngemu budi pekerti kang diwènèhi bumbu prastawa ngedab-edabi, kekejeman, lan katresnan. Akehe karangane iki jumbuh karo pangecapan Dua-A kang uga didarbeni dhèwèké.

Karya[besut | besut sumber]

Novèl kang naté kababar antarané:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]