Ireng putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Foto ireng putih sukun ing antara taun 1870

Ireng putih yaiku istilah sing ngacu karo jumlah rupa monokrom ing seni rupa. Gambar ireng putih ora saestu ngontrasake werna ireng lan putih. Ireng lan putih digabungake ing siji kontinuum sing ngasilake serangkaian werna abu-abu. Akeh cethakan, kalebu sing digawe ing awal perkembangan fotografi, diwenehi rona sepia (kanggo kestabilan arsip) sing nduweni bayang sing luwih kaya lan teduh tinimbang reproduksine ing werna ireng putih.

Referensi[besut | besut sumber]