Monokrom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Foto kang diowah dadi siji werna

Monokrom (basa Yunani Kuna: μονόχρωμος monochromos kang artiné "siji werna") ya iku istilah kang kanthi umum bisa diartekake ing sajeroning lukisan, rekaman, utawa foto kang ngandut sakwerna, utawa cahya ngandut salah sijiné werna.[1] Cahya monokrom bisa digolongake cahya kang nduwèni siji arah. Objek utawa gambar kang nduwèni sipat monokrom autawa sakwernabisa digolongake ing gradasi kulawarga (siji werna) werna utawa rona. Gambar monokrom kang ngandut werna netral ya iku werna kang nduwèni skala klawu utawa ireng putih.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "monochrome", Merriam-Webster Online Dictionary, 2009, dijupuk 2009-10-16