Monokrom

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Foto kang diubah dadi siji werna

Monokrom (basa Yunani Kuna: μονόχρωμος monochromos kang artiné "siji werna") ya iku istilah kang secara umum bisa diartekake ing sakjroning lukisan, rekaman, utawa foto kang ngandut sakwerna, utawa cahya ngandut salah sijiné werna .[1] Cahya monokrom bisa digolongake cahya kang nduwèni siji arah. Objek utawa gambar kang nduwèni sifat monokrom autawa sakwernabisa digolongake ing gradasi kaluwarga (siji werna) werna utawa rona . Gambar monokrom kang ngandut werna netral ya iku werna kang nduwèni skala abu-abu utawa ireng putih.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "monochrome", Merriam-Webster Online Dictionary, 2009, http://www.merriam-webster.com/dictionary/monochrome


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Monokrom&oldid=984051"