Irawan Sandhya Wiraatmaja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gambar:Perpustakaan Universitas Indonésia.JPG
Perpustakaanipun Universitas Indonésia. Irawan Sandhya Wiraatmaja naté mucal wonten universitas punika

Irawan Sandhya Wiraatmaja punika pamucal lan sastrawan ingkang lair ing Jakarta, taun 1959.[1] Sabibaripun lulus kuliah ing Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Pulitik Universitas Indonésia, panjenenganipun mucal ing almamateripun punika.[1] Salajengipun, pajenenganipun marsudi ing University of the Philippines. Sabanjuré panjenenganipun mucal ing Universitas Indonésia lan Universitas Padjadjaran, Bandung.[1] Taun 1983 panjenenganipun ndhèrèk Forum Puisi 83.[1] Karya-karya panjenenganipun dipacak ing Pikiran Rakyat, Berita Buana, Horison, Républika, lan lintunipun.[1] Karya-karayanipun ugi wonten ing antologi Puisi Indonésia 83 lan Angkatan 2000 ing kasusastraan Indonésia.[1] Seratipun ingkang paling énggal ya iku geguritan ingkang sirah-siranipun inggih punika Anggur, Apel, dan Buah itu ingkang dibabarakén 28 Mèi 2016 wonten ing Pusat Dokumentasi Sastra (PDS) HB Jassin, Kompleks Taman Ismail Marzuki (TIM), margi Cikini Raya 73 Jakarta.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Korrie Layun Rampan (2000). Leksikon Susastra Indonésia. Jakarta: Balai Pustaka. k. 214. ISBN 979-666-358-9. 
  2. "Peluncuran Buku Puisi “Anggur, Apel dan Buah itu” Irawan Sandhya". www.infosastra.com. Dijupuk 10 August 2016.