Invèstasi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Invèstasi iku istilah kanthi sapérangan pangertèn sing gegandhèngan karo kauangan lan ékonomi. Istilah kasebut kakait karo akumulasi sawijining wangun aktiva kanthi pangarep-arep antuk kauntungan ing wektu ngarep. Sok-sok, invèstasi disebut uga minangka penanaman modhal.

Pangertèn[besut | besut sumber]

Adhedhasar téori ékonomi, invèstasi ateges panukon (lan ateges uga prodhuksi) saka kapital/modhal barang-barang sing ora dikonsumsi nanging dipigunaaké kanggo prodhuksi mangsa ngarep (barang prodhuksi). Contoné kalebu mbangun ril sepur, utawa sawijining pabrik, pambukaan lahan, utawa sawijining wong sekolah ing universitas. Kanggo luwih cethané, invèstasi uga sawijining komponèn saka PDB kanthi rumus PDB = C + I + G + (X-M). Fungsi invèstasi ing aspèk kasebut dipérang ing invèstasi non-résidential (kaya pabrik, mesin, lsp) lan invèstasi résidential (omah anyar). Invèstasi ya iku fungsi pandhapatan lan tingkat bunga, didelok saka kaitané I= (Y,i). Sawijining tetambahan ing pandhapatan bakal ndhorong invèstasi sing luwih gedhé, ing ngendi tingkat bunga sing luwih dhuwur bakal ngedhunaké minat kanggo invèstasi kadidéné perkara kasebut bakal luwih larang dibandhingaké karo nyilih dhuwit. Sanajan yèn sawijining perusahaan liya milih migunaaké danané dhéwé kanggo invèstasi, tingkat bunga nedahaké sawijining ragad kasempatan saka invèstasi dana kasebut tinimbang nyilihaké kanggo antuk bunga.

Wangun-wangun invèstasi[besut | besut sumber]

Risiko invèstasi[besut | besut sumber]

Invèstasi saliyané uga bisa nambah penghasilané wong uga nggawa risiko kauangan yèn invèstasi kasebut gagal. Kagagalan invèstasi dijalari déning akèh perkara, ing antarané yaku faktor kaamanan (saka bebendu utawa amarga faktor manungsa), katertiban hukum, lan liya-liyané.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Invèstasi&oldid=1029337"