India ing Summer Olympics 2016

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

India dijadwalaké tandhing ing  2016 Summer Olympics ing Rio de Janeiro, Brazil, saka 5 nganti 21 Agustus 2016. Atlit India ing saben Summer Olympics awit 1920, sanadyan India duwé dhebut kang resmi 1900 Summer Olympics in Paris.

Indian Olympic Association arep ngirim panyarta sayembara paling akèh (120 atlit ; 37 luwih akèh saka olimpidhe sadurungé, 83 atlit ing 2012) ing sujarah India marang Summer Olympic.

Panyarta[besut | besut sumber]

Olahraga Lanang Wadon Jumlah Acara
Jemparingan 1 3 4 3
Atletik 19 17 36 21
Badminton 3 4 7 4
Tinju 3 0 3 3
Hoki lapangan 16 16 32 2
Golf 2 1 3 2
Senam 0 1 1 1
Judo 1 0 1 1
Dhayung 1 0 1 1
Témbakan
9 3 12 11
Langén 1 1 2 2
Ténes meja 2 2 4 2
Ténes 2 2 4 3
Angkat wesi 1 1 2 2
Gelut 5 3 8 7
Jumlah 66 54 120 65