Imelletty perunalaatikko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sweetened potato casserole
Perunalaatikko.jpg
Perunalaatikko
Panggonan asalFinland
Tlatah utawa prajaPäijät-Häme
Woworan pokokPotatoes, wheat flour
Buku masakan: Sweetened potato casserole  Médhia: Sweetened potato casserole

Legi kentang casserole ( Finnish imelletty perunalaatikko) punika salah sawijining jinis olahan tradisional Finnish sajian saka Päijät-Häme, dipangan liya ing Finlan ing Christmastime .[1] Disiapake kanthi ngeculake kentang murni, dicampur karo glepung gandum, ing suhu udakara 50 °C (122 °F). Amilase ing glepung bakal wiwit ngilangi pati kentang dadi rantai karbohidrat sing luwih cekak, yaiku gula. Suhu ora bisa ngluwihi 75 °C (167 °F); yen ora, molekul amilase bakal rusak.[2] Liwat proses iki, sajian kasebut entuk rasane sing manis; Nanging saiki, sirup peteng ( tumma siirappi Finlan) bisa ditambahake supaya menehi rasa legi. Sirup peteng digawe saka tebu lan kalebu sirup paling umum ing Finlan. Rasane padha karo molase, nanging luwih legi.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2011-07-08. Dibukak ing 2010-08-20.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  2. "Sweetened potato casserole". Dlc.fi. Dibukak ing 28 December 2017.