Ikizukuri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
ikizukuri

Ikizukuri punika ugi dipunsebat ikezukuri punika satunggaling dhaharan sashimi ingkang khas saking nagari Jepang. Dhaharan punika awujud iwak utawi ulam ingkang tasih seger ingkang tasih urip. Wonten ing saknjawinipun masyarakat Jepang, dhaharan ikizukuri punika kalebet dhaharan ingkang boten limrah. Wondene masyarakat Jepang punika gadhah pamanggih bilih ikizukuri punika satunggaling prangan saking warisan budaya. Dhahar ulam ingkang tasih urip lan seger punika kalebet satunggaling pengalaman ingkang narik kawigaten. Langkung saking punika, ikizukuri punika kalebet dhaharan ingkang gadhah kualitas ingkang inggil. Namung restoran tinamtu ingkang nyawisaken dhaharan ikizukuri. Bab punika amargi kanggé nyawisaken ikizukuri punika mbetahaken satunggaling juru masak (koki) ingkang saestu trampil, winasis lan gadhah pengalaman.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

  • [1] (ing basa Jepang)