IPTN N-250

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
N-250
 Tipe Transpor Sipil
 Produsen IPTN/PT Dirgantara Indonésia
 Perancang IPTN
 Pisanan mabur 10 Agustus 1995
 Dikenalaké 1989
 Status prototipe
 Cacah digawé 2 (PA-1 & PA-2)

N-250 Gatotkaca iku montor mabur Indonésia gawéyan IPTN. Montor mabur iki diprodhuksi mawa lisènsi saka Spanyol.Montor mabur regional komuter turboprop kanthi rancangan asli IPTN (ubah nama PT Dirgantara Indonésia, PT DI, Indonesian Aerospace),Indonésia. Migunakake kodhé N kang ngandut arti Nusantara nduwèni patunjuk jroning désain, produksi lan pangitungané sakabehané dikerjakake ing Indonésia uga Nurtanio, kang arupa pangadeg lan parintis industri panerbangan ing Indonésia.Kasil liyane ya iku montor mabur CN-235 kang diproduksi sadurungé N-250.CN-235 nduwèni kodhé CN nunjukake CASA-Nusantara utawa CASA-Nurtanio, kang artine montor mabur iku dikerjakake sacara kerja bareng utawa patungan antarané parusahaan CASA Spanyol déning IPTN.

Panampilan Montor Mabur[besut | besut sumber]

Montor mabur N-250 migunakake mesin turboprop 2439 KW saka Allison AE 2100 C gawean parusahaan Allison. Montor mabur kang nduwèni kitiran 6 iji kang bisa mabur déning kacepetan paling banter 610 km/jam (330 mil/jam) lan kacepetan ekonomis 555 km/jam kang ngasilake kacepetan paling dhuwur ing kelas lan jinis turprop uga nduwèni muatan 50 penumpang. N-250 nduwèni kaduwuran operasi pailng dhuwur 25.000 sikil (7620 meter)kanthi daya daya pangumbara (jelajah) 1480 km.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=IPTN_N-250&oldid=988104"