IPTN N-250

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
N-250
 Tipe Transpor Sipil
 Produsen IPTN/PT Dirgantara Indonésia
 Perancang IPTN
 Pisanan mabur 10 Agustus 1995
 Dikenalaké 1989
 Status prototipe
 Cacah digawé 2 (PA-1 & PA-2)

N-250 Gatotkaca iku montor mabur Indonésia gawéan IPTN. Montor mabur iki diprodhuksi mawa lisènsi saka Spanyol.Montor mabur regional komuter turboprop kanthi rancangan asli IPTN (ubah nama PT Dirgantara Indonésia, PT DI, Indonesian Aerospace),Indonésia. Migunakake kodhé N kang ngandut arti Nusantara duwé patunjuk sajeroning désain, produksi lan pangitungané sakabehané dikerjakake ing Indonésia uga Nurtanio, kang arupa pangadeg lan parintis indhustri panerbangan ing Indonésia.Kasil liyané ya iku montor mabur CN-235 kang diprodhuksi sadurungé N-250.CN-235 duwé kodhé CN nunjukake CASA-Nusantara utawa CASA-Nurtanio, kang artine montor mabur iku dikerjakake kanthi makarya bareng utawa patungan antarané parusahaan CASA Spanyol déning IPTN.

Panampilan Montor Mabur[besut | besut sumber]

Montor mabur N-250 migunakaké mesin turboprop 2439 KW saka Allison AE 2100 C gawéan parusahaan Allison. Montor mabur kang duwé kitiran 6 iji kang bisa mabur déning karikatan paling banter 610 km/jam (330 mil/jam) lan karikatan ekonomis 555 km/jam kang ngasilaké karikatan paling dhuwur ing kelas lan jinis turprop uga duwé momotan 50 penumpang. N-250 duwé kaduwuran operasi pailng dhuwur 25.000 sikil (7620 mèter)kanthi daya daya pangumbara (jelajah) 1480 km.

Pranala njaba[besut | besut sumber]