IPTN N-250

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
N-250
 Tipe Transpor Sipil
 Produsen IPTN/PT Dirgantara Indonésia
 Perancang IPTN
 Pisanan mabur 10 Agustus 1995
 Dikenalaké 1989
 Status prototipe
 Cacah digawé 2 (PA-1 & PA-2)

N-250 Gatotkaca iku montor mabur Indonésia gawéyan IPTN. Montor mabur iki diprodhuksi mawa lisènsi saka Spanyol.Montor mabur regional komuter turboprop kanthi rancangan asli IPTN (ubah nama PT Dirgantara Indonésia, PT DI, Indonesian Aerospace),Indonésia. Migunakake kodhé N kang ngandut arti Nusantara ndhuweni patunjuk jroning desain, produksi lan pangitungané sakabehané dikerjakake ing Indonésia uga Nurtanio, kang arupa pangadeg lan parintis industri panerbangan ing Indonésia.Kasil liyane yaiku montor mabur CN-235 kang diproduksi sadurungé N-250.CN-235 ndhuweni kodhé CN nunjukake CASA-Nusantara utawa CASA-Nurtanio, kang artine montor mabur iku dikerjakake sacara kerja bareng utawa patungan antarané parusahaan CASA Spanyol déning IPTN.

Panampilan Montor Mabur[sunting | Sunting sumber]

Montor mabur N-250 migunakake mesin turboprop 2439 KW saka Allison AE 2100 C gawean parusahaan Allison. Montor mabur kang ndhuweni kitiran 6 iji kang bisa mabur déning kacepetan paling banter 610 km/jam (330 mil/jam) lan kacepetan ekonomis 555 km/jam kang ngasilake kacepetan paling dhuwur ing kelas lan jinis turprop uga ndhuweni muatan 50 penumpang. N-250 ndhuweni kaduwuran operasi pailng dhuwur 25.000 sikil (7620 meter)kanthi daya daya pangumbara (jelajah) 1480 km.

Pranala njaba[sunting | Sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=IPTN_N-250&oldid=852749"