Honda Jazz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2nd-gen Honda Jazz 1.4 (Europe)

Honda Jazz saiku sawijining jinis montor hatchback kanthi lawang cacahé lima, kang diprodhuksi déning pabrikan otomotif Jepang Honda Motor Company.[1] Wiwit dikenalake nalika taun 2001 lan saiki wis mlebu ana ing génerasi kapindho.[1] Jeneng Honda Jazz digunakaké ana ing wewengkon Éropah, sapérangan Asia, Australia, Oceania, Timur Tengah, lan Afrika.[1] Ana ing nagara Jepang, China, lan Amérika, mobil iki dijenengi Honda Fit.[1] Honda Jazz miwiti debute nalika taun 2001 ing nagara Jepang, sabanjuré ana ing Éropah lan Australia taun 2002, Amérika Kidul, Afrika Selatan, lan Asia Tenggara taun 2003, China taun 2004, lan Meksiko taun 2005.[1] Mobil iki nembé dipasarake ana ing Kanada lan AS taun 2006.[1] Ana ing Indonésia mobil iki nembé dipasarake taun 2003.[1]

Honda Jazz Generasi Pisanan[besut | besut sumber]

Mesin[besut | besut sumber]

Gumantung saka wewengkone, mesin Honda Jazz dibagi dadi 1.2L, 1.3L (ing Éropah dadi 1.4L), 1.5L i-DSI [2](Intelligent Dual & Sequential Ignition) utawa 1.5L VTEC (Variable Valve Timing & Lift Electronic Control).[3] Kabèh mesin Honda Jazz wis nganggo model injeksi.[3] Mesin i-DSI duwé konfigurasi 8 valve, nganggo busi kang jumlahe 2 per silinder kang ndadèkaké pembakaran dadi luwih sampurna lan mesin uga dadi luwih irit, emisi berkurang.[3] Mesin VTEC duwé konfigurasi 16 valve mula tenaga kang diasilaké luwih maksimal ana ing puteran mesin.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Williams, Stephen (2010-08-25). "Honda Jazz Hybrid Will Get Paris Premiere". New York Times. Dijupuk 2010-08-26. 
  2. Wayan Budiana (2017-02-21). "Spesifikasi Honda Jazz Versi Indonesia". PT Honda Prospect Motor. 
  3. a b c d Makiko Kitamura and Yuki Hagiwa (2010-10-08). "Honda Unveils Fit Hybrid, Considers Overseas Output". Bloomberg.