Herodotus

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Patung jaja Herodotus.

Herodotus (Yunani: Ἡρόδοτος, Herodotos) punika ahli sajarah ingkang gesang ing abad kaping 5 SM484 SM - 425 SM). Panjenenganipun dipunkenal amargi seratanipun "Sajarah" (Yunani: Ιστοριης απόδεξις), satunggiling kempalan cariyos perkawis manéka papan lan tiyang ingkang panjenenganipunkempalaken salaminipun lelampahanipun. Amargi karyanipun puniki, panjenenganipun asring dipunanggep minangka "Bapak Sajarah".

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Herodotus&oldid=838858"