Henryk Mikolaj Gorecki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Henryk Gorecki

Henryk Mikołaj Górecki (lair 6 Dhésèmber 1933 – pati 12 Oktober 2010 ing umur 76 taun) ya iku panjenengané komponis saka Polen.[1] Salah sijiné karya kang paling misuwur ya iku Symphony , Kanthi judhul the Symphony of Sorrowful Songs, ditulis sajeroning taun 1992.[1] Panjenengané sajeroning produksi karya rekaman ing pasaran donya musik kang paling populer minangka dadi komposer kontemporer, kanthi nomer 6 komposer paling misuwur ing album Inggris. [1].[1]

Ing taun 2010 Gorecki dinobatake dade komposer misuwur lan diwènèhi Ordo Garudha Putih, kahormatan paling dhuwur ing nagara Polen.[1]

References[besut | besut sumber]

  1. a b c d "Henryk Gorecki's greatest hits came late". theaustralian.com.au. Dijupuk 3 December 2010.  Tèks " The Australian " dikiwakaké (pitulung)