Hawraman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hawrāmān (uga diéja Húrāmān) (Basa Kurdhi: هه‌ورامان utawa Hewraman‎) utawa Ōrāmān (Pèrsi: اورامان‎‎) utawa Avroman[1] ya iku wewengkon pagunungan kang dumunung ing provinsi Kurdhistan lan Kermanshah ing sakuloné Iran lan ing sisih lor-wétané Irak ing Wewengkon Kurdhistan Irak. Ing Iran, sing kalebu ing wewengkon iki ya iku kutha-kutha kaya ta Paveh lan Mariwan,  lan ing Irak, Halabja.

Désané wong Kurdi ing Hawraman, Provinsi Kurdhistan ing taun 2015

Referensi[besut | besut sumber]

  1. D. N. MacKenzie, Avroman, Encyclopedia Iranica