Hassan Rouhani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
حسن روحانی
Hassan Rouhani
Hassan Rouhani.jpg
Presiden Iran 7
Wiwit linggih
3 Agustus 2013
Wakil Présidhèn Eshaq Jahangiri
Pemimpin Agung Ali Khamenei
Kang sadurungé Mahmoud Ahmadinejad
Sekretaris Dewan Keamanan Nasional Agung
Linggih
14 Oktober 1989 – 15 Agustus 2005
Présidhèn Akbar Hashemi Rafsanjani
Mohammad Khatami
Wakil Hossein Mousavian
Kang sawisé Ali Larijani
Wakil Ketua Parlemen Iran
Linggih
28 Mei 1992 – 26 Mei 2000
Ketua Ali Akbar Nategh Nouri
Kang sadurungé Behzad Nabavi
Kang sawisé Mohammad-Reza Khatami
Kepala Departemen Kebijakan Luar Negeri dan Keamanan Nasional
Linggih
10 Mei 1992 – 10 Mei 2000
Kang sadurungé Eshaq Jahangiri
Kang sawisé Alaeddin Boroujerdi
Kepala Departemen Pertahanan
Linggih
7 November 1980 – 12 Mei 1988
Kang sadurungé Hashem Sabbaghian
Kang sawisé Asadollah Bayat-Zanjani
Sekretaris Jenderal Gerakan Non-Blok
Linggih
3 Agustus 2013 – 17 September 2016
Kang sadurungé Mahmoud Ahmadinejad
Kang sawisé Nicolás Maduro
Anggota Parlemen Iran
Linggih
28 Mei 1980 – 26 Mei 2000
Constituency Semnan (Periode ke-1)
Tehran (Periode ke-2, 3, 4 & 5)
Rerincèn dhiri
Lair Hassan Feridon
(1948-11-12) 12 Novèmber 1948 (umur 70)
Sorkheh, Semnan, Iran
Parté pulitik Asosiasi Rohaniawan Kombatan
Gayutan pulitik liya Partai Republik Islam
(1979–1987)
Sisihan Sahebeh Rouhani (m. 1969)
Anak 4
Pilungguh Istana Sa'dabad (Resmi)
Jamaran (Pribadi)
Almamater Universitas Kaledonia Glasgow (Ph.D., M.Phil.)
Universitas Tehran (B.Sc.)
Qom Hawza
Profési Pengacara
Profesor riset
Penulis
Agama Islam Syiah
Sana jaringan Situs web resmi

Hassan Rouhani (uga diterjemahake minangka Rohani lan Rowhani , Pèrsi: ‌حسن روحانی ; lair 12 Novèmber 1948; umur 70 taun ) Yaiku politikus Iran , Mujtahid Syi'ah ,[1] pengacara,Dheweke dadi anggota Majelis Pakar wiwit taun 1999,[2] dadi anggota Déwan Wisdom wiwit 1991[3] dadi anggota Dewan Keamanan Nasional Supreme wiwit taun 1989[4] lan kepala Pusat Riset Strategis wiwit taun 1992[5]

Rouhani uga dadi wakil ketua Majelis Iran lan sekretaris Dewan Keamanan Nasional 1989-2005.[5] Dalam kapasitasnya kemudian, ia juga mantan kepala tim negosiasi nuklir dan negosiator Iran dengan EU 3 - Inggris, Prancis, dan Jerman - pada program nuklir Iran.

Jeneng[besut | besut sumber]

Dheweke lair kanthi jeneng Hassan Feridon (utawa Fereydoun , Pèrsi: ‌حسن فریدون , pronunciation saka Persia:   ) lan banjur ngganti jeneng pungkasan menyang Rouhani , sing artine "spiritual" utawa "cleric" ( Pèrsi: روحانی , Persia standar : [roʊhɒːniː] , utawa [ruːhɒːniː] , uga diterjemahake minangka Ruhani , Rowhani , lan Rohani ). Ora cetha nalika dheweke ganti jeneng asline kanthi resmi. Dheweke diarani "Hassan Feridon Rouhani" ( حسن فریدون روحانی ) ing daftar perwakilan Majelis ing tanggal 5 Juli 1981. [6]nalika foto kartu identitas ( Shenasnameh ) dicekel ing saindhenging kampanye presiden 2013, mung nyebat "Rouhani" minangka jeneng mburi.[7]

  1. Iran’s Presidential Election Heats up as Reformist Rowhani Enters Race, Farhang Jahanpour, Informed Comment, 12 April 2013, Juan Cole
  2. "Members of Assembly of Experts". Assembly of Experts. Dijupuk 22 April 2013. 
  3. "Two new members appointed to the Expediency Discernment Council". The Office of the Supreme Leader. 8 Mei 1991.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  4. "Hassan Rouhani appointed as the Supreme Leader's representative to the SNSC". The Office of the Supreme Leader. 13 November 1989. 
  5. a b "Hassan Rouhani's Résumé". CSR. 11 April 2013. 
  6. "مجلس شورای اسلامی، دوره ۱، جلسه ۱۷۴" (ing basa Persia). 5 Juli 1981. 
  7. "نکته هایی جالب در شناسنامه روحانی + عکس" [Interesting points in Rouhani's ID + photo]. Shoma News (ing basa Persian). Dijupuk 15 Juni 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)