Ali Khamenei

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ayatullah Agung Ali Khamenei
علی حسینی خامنه‌ای
Ali Khamenei reading book 01.jpg
Pemimpin Agung Iran ke-2
Wiwit linggih
4 Juni 1989
Kang sadurungéRuhollah Khomeini
Rerincèn dhiri
Lair (1939-07-19) Juli 19, 1939 (umur 80)
Masyhad, Provinsi Razavi Khorasan, Iran
Parté pulitik(1) Asosiasi Ulama Militan
(2) Partai Republik Islam
AgamaSyiah

Ayatullah Agung Sayyid Alî Hossaynî Khâmenei (Basa Persi: آیت‌الله سید علی حسینی خامنه‌ای Āyatollāh Seyyed `Alī Ḥoseynī Khāmene'ī) Miyos ing Mashhad, Propinsi Razavi Khorasan, Iran, 17 Juli 1939; umur 79 taun, uga dikenal minangka Seyyed Ali Khamene'i yaiku Pemimpin Tertinggi Iran lan Presiden Republik Islam Iran ing periode 1981-1989. Panjenenganipun punika asli wong Azerbaijan. [1][2][3]

Khamenei banjur nerusake minangka Présidhèn Katelu Iran wiwit taun 1981 nganti 1989, nalika dadi sekutu saka Pemimpin Tertinggi, Ruhollah Khomeini. Pungkasan, sawisé Khomeini dipatèni karo pewaris Hussein Ali Montazeri, Akbar Hashemi Rafsanjani nyatakaké yèn Khomeini milih Khamenei minangka penerusé nalika Majelis Pakar negosiasi kanggo milih Pemimpin Tertinggi. Sawise pati Khomeini, Khameini dipilih dening Majelis Pakel minangka Pemimpin Agung anyar ing tanggal 4 Juni 1989, nalika umur 49 taun. Dheweke dadi ketua hudud Astan Quds Razavi wiwit 14 April 1979.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]