Haramosh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Haramosh ugi dipuntepang kanthi nama peak 58. Gunung haramosh inggih punika gunung ingkang papanipun manggèn wonten ing karakoram, Gilgit-Baltistan, Pakistan. Gunung punika inggilipun 7.409 mèter.[1].

Haramosh papanipun manggèn wonten ing kirang langkung 65 kilomèter utawi 40 mil sisih wétan saking Gilgit, wonten ing sisih kidulipun Rakaposhi, gunung punika minangka saperanganipun karakoram.

Paminggahan[besut | besut sumber]

wulan ingkang saé kanggé minggah gunung punika wulan Juni, Juli, Agustus[1].

  • Nalika taun 1947 déning tim saking Swiss
  • Nalika taun 1955 déning tim saking jerman liwat sisih wétan gunung
  • Nalika taun 1957 déning Tony Streather, John Emery, Bernard Jillot kaliyan Rae Culbret saking Oxford University.
  • Nalika tanggal 4 Agustus 1958 déning Austria Heinrich Roiss, Stefan Pauer kaliyan Franz Mandl minggah gunung punika liwat sisih wétan-leripun gunung, inggih punika La Haramosh

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b [1](dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)