Halva

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Halva
Halwa at Mitayi street clt.jpg
Halwa at Mitayi street Calicut
Jeneng liyanéhalvah, halwa, etc.
JinisConfectionery
Tlatah utawa prajaMiddle East, Central Asia, South Asia, Eastern Europe, Caucasus, North Africa, Horn of Africa
Woworan pokokFlour base: grain flour
Nut base: nut butter and sugar
Buku masakan: Halva  Médhia: Halva

Halva (uga halvah, halwa,[1][2] lan ejaan liyane) padhet, manisan manis sing diwiwiti ing Timur Tengah .[3][4][5] Tembung kasebut umume digunakake kanggo njlentrehake rong jinis panganan cuci mulut: gumpalan gelatin digawe saka glepung (asring semolina ), butter klarifikasi ( ghee ) lan gula; utawa produk sing asale nut-butter asring digawe saka tahini ( wijen ) lan gula. Halva uga adhedhasar bahan liyane, kalebu kacang buncis, lentils, lan janganan kayata wortel, waluh, yams lan squashes .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Clark, Melissa. "For Halvah, Use 1/2 Cup Nostalgia". NYTimes.com.
  2. "Halwa vs. Halvah: An Investigation". June 8, 2017. Retrieved March 8, 2019.
  3. Davidson, Alan (1999). The Oxford Companion to Food. Oxford: Oxford University press. p. 378. ISBN 0-19-211579-0.
  4. Sharar, Abdul Halim (1994). Lucknow: the last phase of an oriental culture. Oxford University Press. p. 165. ISBN 9780195633757.
  5. DeLafuentenov, Charles (November 8, 2004). "A Longtime Brooklyn Company That's Known for Its Sesame Sweet". The New York Times.