Halimah Yacob

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Halimah Yacob

Halimah Yacob (lair 23 Agustus 1954; umur 68 taun) yaiku pulitikus Singapura sing dadi presidhen Singapura ka-8. Ia menika presidhen wadon kapisan ing sajarah nagara kasebut. Minangka mantan anggota Partai Aksi Rakyat, ia mundur lan dadi independen kanggo maju ing pemilihan umum Presidhen Singapura 2017.[1][2][3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "PM Lee accepts Halimah Yacob's resignation from the PAP". Channel NewsAsia. 7 August 2017. Diarsip saka sing asli ing 7 August 2017. Dibukak ing 7 August 2017.
  2. "Halimah Yacob named Singapore's first female president". Al Jazeera. 13 September 2017. Diarsip saka asliné ing 2 May 2019. Dibukak ing 2017-09-14.
  3. Chia, Lianne (14 September 2017). "Halimah Yacob sworn in as Singapore's 8th President". Channel NewsAsia. Diarsip saka asliné ing 23 June 2018. Dibukak ing 14 September 2017.

Pranala jaba[besut | besut sumber]