Habis Gelap Terbitlah Terang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Habis Gelap Terbitlah Terang
Habis gelap terbitlah terang.jpg
Panganggit Armijn Pane (panerjemah)
Nagara Indonesia
Basa Indonesia
Gènre Biografi
Pangecapan Balai Pustaka
Tanggal babar
2005
Kaca IX, 204 kaca
ISBN ISBN 979-407-063-7

Habis Gelap Terbitlah Terang dipunterbitaken malih ing format ingkang bènten kaliyan buku-buku terjemahan saking Door Duisternis Tot Licht taun 1938. Buku terjemahan Armijn Pane punika dipuncithak kaping kalihlikur, inggih punika ingkang wiwitan taun 1938[1] lan kaping kalihlikur taun 2005. Armijn Pane nyawisaken serat-serat Kartini ing format ingkang bènten kaliyan buku-buku sadèrèngipun. Panjenenganipun milah kempalan serat-serat kasebat dados gangsal bab pambahasan. Pambagéan kasebat panjenenganipun lampahi kanggé nedahaken wontenipun tahapan utawi éwahing sikap lan pamikiran Kartini salaminipun korespondénsi. Ing buku versi énggal kasebat, Armijn Pane ugi nyiutaken cacahing serat Kartini. Namung wonten 87 serat Kartini ing "Habis Gelap Terbitlah Terang". Panyebab boten dipunamotipun sadaya serat ingkang wonten ing buku acuan Door Duisternis Tot Licht, inggih punika wontenipun kamèmperan ing sapérangan serat. Alesan sanès inggih punika kanggé njagi lampahing carios supados kados roman. Miturut Armijn Pane, serat-serat Kartini saged dipunwaos minangka satunggaling roman kagesangan pawéstri. Pupunika ugi ingkang dados salah satunggaling panjelasan alesan serat-serat kasebat dipunwilah dados gangsal bab pambahasan.

Pamérangan ing salebeting bab[besut | besut sumber]

  1. Dirundung cita-cita, dihambar kasih sayang
  2. Batu alangan hampir terguling banyak berubah dalam rohani
  3. Batu besar penghalang jalan telah terguling, telah berubah di jiwa kami
  4. Lama dirindukan, dapat dilepaskan
  5. Di samping laki-laki, disitu makbul cita-cita

Kapurih ugi mirsani[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Wonten ingkang nyarios yèn Armijn Pane wiwit nerjemahaken taun 1922 [1]

Pranala njawi[besut | besut sumber]