Guwa Holloch

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Speleo 2407.jpg

Guwa Holloch ya iku guwa kang nduwèni dawa 197 kilometer (122 mil) guwa Holloch dumunung ing antarané kali Muota lan laladan Pragelpass tlatah Lembah Muotha ing Swiss. Guwa Holloch misuwur minangka nduwèni jèro 939 meter (3.081 kaki) uga didadekake guwa paling dawa kaloro ing tlatah Èropa[1]. Eksplorasi diwiwiti ing taun 1875 kang dipimpin dèning Alois Ulrich uga eksplorasi guwa kapimpin dèning guwa Alfred Bogli. Asil saka eksplorasi guwa Holloch bisa nyimpulake dèning tingkatan saka 25 kilometer (16 mil) ing taun 1952.Banjur ing taun 1968 bisa ditemukake dadi 100 kilometer (62 mil) ing taun iku (1968) guwa Hollach dipastekake dadi guwa kapisan kang nduwèni dawa 100 km lan dieksplorasi nganthi taun 1970. Taun iku uga Holloch didadekake guwa paling gedhe ing donya dèning Mammoth Cave.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Bob Gulden (Maret 2, 2011). "Worlds longest caves". Geo2 Committee on Long and Deep Caves. National Speleological Society. Retrieved Maret 7, 2011.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)
  • Courbon, Paul; Peter Bosted, Claude Chabert and Karen Lindsley (1989). Atlas of the Great Caves of the World. St. Louis, Missouri: Cave Books.  Cite uses deprecated parameter |coauthors= (help)

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Guwa Holloch ing Wikimedia Commons.

Koordinat: 46°58′35.90″N 8°47′18.20″E / 46.9766389°L 8.7883889°W / 46.9766389; 8.7883889

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guwa_Holloch&oldid=1015660"