Guwa Holloch

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Speleo 2407.jpg

Guwa Holloch ya iku guwa kang duwé dawa 197 kilomèter (122 mil) guwa Holloch dumunung ing antarané kali Muota lan laladan Pragelpass tlatah Lembah Muotha ing Swiss. Guwa Holloch misuwur minangka duwé jèro 939 mèter (3.081 kaki) uga didadèkaké guwa paling dawa kaloro ing tlatah Èropa[1]. Eksplorasi diwiwiti ing taun 1875 kang dipimpin déning Alois Ulrich uga eksplorasi guwa kapimpin déning guwa Alfred Bogli. Asil saka eksplorasi guwa Holloch bisa nyimpulake déning tataran saka 25 kilomèter (16 mil) ing taun 1952.Banjur ing taun 1968 bisa tinemu dadi 100 kilomèter (62 mil) ing taun iku (1968) guwa Hollach dipastekake dadi guwa kapisan kang duwé dawa 100 km lan dieksplorasi nganti taun 1970. Taun iku uga Holloch didadèkaké guwa gedhé dhéwé ing donya déning Mammoth Cave.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Bob Gulden (Maret 2, 2011). "Worlds longest caves". Geo2 Committee on Long and Deep Caves. National Speleological Society. Dijupuk Maret 7, 2011.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  • Courbon, Paul; Peter Bosted, Claude Chabert and Karen Lindsley (1989). Atlas of the Great Caves of the World. St. Louis, Missouri: Cave Books.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 46°58′35.90″N 8°47′18.20″E / 46.9766389°N 8.7883889°E / 46.9766389; 8.7883889