Gustave de Molinari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gustave de Molinari
Lair3 Maret 1819
Liège, Krajan Manunggal Nèderlan
Pati28 Januari 1912(1912-01-28) (umur 92)
Adinkerke, Bèlgi
Kondhang ing"The Production of Security"
Karièr ngèlmiah
BabaganÉkonomi

Gustave de Molinari (3 Maret 1819, Liège – 28 Januari 1912, Adinkerke) punika satunggiling ékonom ingkang miyos ing Bèlgi ingkang sesambetan kaliyan ékonom laissez-faire liberal Prancis kados déné Frédéric Bastiat lan Hippolyte Castille. Panjenenganipun mapan ing Paris, ing taun 1840, panjenenganipun mundhut pérangan ing salebetipun "Ligue pour la Liberté des Échanges" (Free Trade League), animasi déning Frédéric Bastiat. Ing pesaréyan tilar donyanipun taun 1850, Bastiat dipungambaraken Molinari minangka panerus karya-karyanipun. Taun 1849, boten dangu sasampunipun révolusi taun sadèrèngipun, Molinari nerbitaken kalih karya: satunggal essai, "The Production of Security", lan satunggal buku, Les Soirées de la Rue Saint-Lazare, nggambaraken kados pundi satunggaling pasar ing kaadilan lan pangreksan saged nguntungaken nggantosaken nagari.

Réferènsi lan cathetan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]