Guru Lagu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Guru lagu ya iku tibaning swara saben ing pungkasaning gatra.

Tuladha: Asmaradana

Anjasmara ari mami :(guru lagu = i)
Masmirah kulaka warta :(guru lagu = a)
Anèng kutha Prabalingga :(guru lagu = a)
Prang tandhing lan Wurubisma :(guru lagu = a)
Kriya mukti wong ayu :(guru lagu = u)
Pun kakang pamit palastra :(guru lagu = a)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Tembang

Tembang Jawa

Macapat