Guru gatra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Gatra)
Jump to navigation Jump to search

Guru gatra ya iku cacahing gatra saben sapada in siji tembang.

Tuladha:

Asmaradana

Aja turu sore kaki
Ana déwa nganglang jagad
nyangking bokor kencanane
isiné donga tetulak
sandhang kalawan pangan
ya iku bageyanipun
wong melek sabar narima

Katrangan: guru gatra = 7

Uga delengen[besut | besut sumber]

Macapat