Gilles de Gennes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gilles de Gennes

Gilles de Gennes ya iku penemu LCD.[1] LCD ya iku singkatan saka Liquit Crystal Display.[1] De Gennes lair ing Paris, Prancis taun 1932.[1] De Gennes kuliyah ana ing sekolah École Normale Supérieure School.[1] Dhèwèké wiwitan nyambut gawé minangka ahli magnet lan nyebarake neutron.[1] Banjur dhèwèké ngalih ana ing perusahaa Supraconductor, lan pungkasane nyambut gawé kang ana gegayutane karo liquit crystal nganti dhèwèké kasil anggoné nemu LCD.[1] Liquit Crystal Display ateges tampilan kristal encer.[1]

LCD ini minangka campuran antarané barang encer lan padhet.[2] Dhèwèké tau diwisudha minangka panampa Nobel Fisika nalika taun 1991.[2] Wisudhan iki kanthi ora langsung ndadèkaké dhewekw dadi Isaac Newton ing abad iki.[2] Présidhèn Nicolas Sarkozi nggambarake De Gennes minangka ilmuwan kang paling apik dhéwé kang ana ing Prancis.[2]Perdana Mentri ya iku Francois Fillon ugu nggunggung Gennes minangka pribadi kang gemi kang gelem mènèhi sumbangan kanggo majuning paneliten ing nagara mau.[2] Nalika nindakaké konfrensi taun 2002, dhèwèké kandha manawa sawijining dina, kita bakal bisa nyipta sawijining montor mabur kang digawé saka lem dudu paku.[2] Nanging perkarane ya iku dhèwèké durung tau ngerti kepiye carane lem mau bisa nemplek karo kang dilemi.[2] Gilles de Gennes tinggal donya nalika dina Selasa, tanggal 22 Mèi 2007.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 111]
  2. ^ a b c d e f g h [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 112]