Gianluigi Donnarumma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gianluigi Donnarumma
Gianluigi Donnarumma (31895135436).jpg
Donnarumma ing tim Milan sadurungé 2016 Supercoppa Italiana
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gianluigi Donnarumma
Tanggal lair (1999-02-25) 25 Fèbruari 1999 (umur 20)
Papan lair Castellammare di Stabia, Italy
Dhuwur 1.96 m (6 ft 5 in)[1]
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Milan
Angka 99
Karir nom
2003–2013 Club Napoli
2013–2015 Milan
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2015– Milan 88 (0)
Tim nasional
2014 Italia U15 4 (0)
2014–2015 Italia U17 10 (0)
2016– Italia U21 7 (0)
2016– Italia 4 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 6 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 27 June 2017

Gianluigi "Gigio" Donnarumma[2] (palafalan jroning basa Italia: [dʒanluˈiːdʒi dɔnnaˈrumma];lair tanggal 25 Februari 1999) ya iku sawijining juru main bal-balan profèsional Italia sing main minangka kiper kanggo klub Serie A Milan lan tim nasional Italia.[3]

Dhèwèké miwiwiti kariré ing A.C. Milan wiwit 2015, dadi kiper paling enom nomer loro sing debut ing Serie A, nalika umuré 16 taun lan 242 dina; piyambakipun langsung miwiti main wektu babak awal, kanthi penghargaan minangka salah satunggaling penjaga gawang enom ingkang paling pinunjul ing donya.[3] Dhèwèké uga nyetak rekor minangka juru main Italia sing paling enom ing sangisoré 21 taun, sing umuré 17 taun lan 28 dina Maret 2016.[3] Enem wulan sabanjuré, dhèwèké miwiti debut internasional senior, dadi kiper paling enom sing tau tampil ing Italia, 17 taun lan 189 dina.[3]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Gianluigi Donnarumma". 
  2. "Donnarumma? Raiola is waiting...". Football Italia. 14 December 2016. Dijupuk 8 January 2017. 
  3. a b c d Gianluigi Donnarumma(dipunundhuh tanggal 21 Januari 2018)