Genotipe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Genotipe (ngandut arti "tipe gen") ya iku istilah kang digunakaké minangka nyatakake kaanan genetik ing siji individu utawa golongan individu populasi. Genotipe bisa garujuk tumuju kaanan genetik siji lokus utawa bahan genetik kang digawa déning kromosom (genom). Wujud Genotipe wujud homozigot uatawa heterozigot.Sabanjuré manungsa bisa ngelakokake transfer gen, uga ana istilahhemizigot.

Uga delengen[besut | besut sumber]