Alel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jroning genetika, alel (saka basa Inggris allele) arupa wangun-wangun alternatif saka gen utawa urutan basa nitrogen ing sawijining sègmèn DNA tinentu (lokus). Alel kawangun amarga anané prabédan cilik (variasi) ing sawijining utawa sapérangan urutan basa tinentu.

Lokus sing duwé alel jroning sawijining populasi ditélakaké asifat polimorfik lan, suwaliké, ditélakaké asifat monomorfik ("sawangun") yèn ora duwé variasi. Amarga gen utawa sègmèn DNA bisa diekspresikaké dadi sawijining fenotipe tinentu, anané alel bisa ngakibataké prabédan tampilan ing antarané individu-individu jroning sawijining populasi.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alel&oldid=831999"