Genotipe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Genotip)

Genotipe (ngandut arti "tipe gen") ya iku istilah kang digunakaké minangka nyatakake kahanan genetik ing sawijining individu utawa golongan individu populasi. Genotipe bisa garujuk tumuju kahanan genetik sawijining lokus utawa bahan genetik kang digawa déning kromosom (genom). Wujud Genotipe arupa homozigot uatawa heterozigot.Sabanjuré manungsa bisa ngelakokake transfer gen, uga ana istilahhemizigot.

Uga delengen[besut | besut sumber]