Gebyog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gebyog iku siji péranganing omah joglo, awujud témbok kayu gunané kanggo mbatesi senthong tengah karo pringgitan. Digawé soko kayu jati utawa sonokeling, nganggo ukiran sing nglambangake sejarahe omah utawa pengarepane sing duwé omah. Gebyog iku dadi korine senthong tengah, duwé lawang sing endhek, sing nglambangake pakurmatan kita pas mlebu ing senthong tengah kang dianggap sakral.