Gayus Halomoan Partahanan Tambunan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gayus Halomoan Partahanan Tambunan
Gayus tambunan 300 225.jpg
Gayus Tambunan
PNS golongan IIIA
Direktorat Jenderal Pajak, Kementerian Keuangan
Linggih
2001–2010
Rerincèn dhiri
Lair (1979-05-09) Mèi 9, 1979 (umur 40)
Jakarta, Indonésia
SisihanMilana Anggraeni
AlmamaterSekolah Tinggi Akuntansi Nagara
Panggaotapunggawa nagari sipil
AgamaIslam
Gayus Tambunan nalka ten Bali

Gayus Halomoan Partahanan Tambunan utawa luwih ditepungi mawa jeneng Gayus Tambunan (lair ing Jakarta, 9 Mèi 1979; umur 40 taun) ya iku tilas punggawa nagari sipil ana ing kantor Direktorat Jenderal Pajak Kementerian Keuangan Indonésia.[1] Gayus dadi misuwur nalika komjen Susno Duadji nyebutake Gayus nduwé dhuwit Rp 25 milyar ana ing rekeningé plus dhuwit asing kang cacahé 60 milyar lan uga perhiasan kang wijiné 14 milyar ing brankas bank kang dicurigai dadi bandha karam.[1] Ana ing sabanjuré Gayus gayus banjur minggat menyang Singapura bebarengan karo anak lan bojoné sadurungé dipapag manèh déning Satgas Mafia Hukum ana ing Singapura.[1] Kasus Gayus nyorèng réformasi Kementerian Keuangan Républik Indonésia kang wis diguliraké déning Sri Mulyani lan ngrusak citra aparat pajeg Indonésia.[1]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Gayus lair lan gedhé ing Warakas, Jakarta lor.[1] Dhèwèké anak nomer loro saka sadulur kang cacahé 5, putra saka Amir Syarifuddin Tambunan [2]. Gayus nikah karo Milana Anggraeni lan duwé anak.[1] Milana uga dinuga mèlu nampa aliran dana saka rekening Gayus Tambunan kang jumlahe sakiwa-tengené Rp 3,6 miliar.[3]

Karier[besut | besut sumber]

Sawisé lulus saka Sekolah Tinggi Akuntansi Nagara (STAN) nalika taun 2000, Gayus dipanggonake ana ing kutha Balikpapan.[2] Gayus bajnur diangkat dadi PNS golongan IIIA ana ing pérangan Penelaah Keberatan ing Seksi Banding lan Gugatan Wewengkon Jakarta II Ditjen Pajak.[2] Gayus banjur berkarier ana ing Direktorat Jenderal Pajak nganti dipecat amarga kena kasus mafia Pajak nalika taun 2010.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]