Gajihan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Suket gajihan niku suket ingkang wonten teng dhaérah Jawa. Miturut K. Heyne ning buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV (Badan Penelitian dan Pengembangan Kehutanan Departemen Kehutanan, 1978), wonten kalih jenis suket gajihan. Suket gajihan (Selerachne punctata) lan suket gajihan (Panicum distachyum).

Suket gajihan (Selerachne punctata) iku suket ingkang urip semusim. Ciriné batangé akèh lan dawa sampé 90 cm. Baka tumbuhé ing panggon adem batangé tegak, nanging baka tumbuhé ning panggon kang akèh srengengéné malah tuwuh ing lemah. Ing Jawa biasa akèh ketemu ing perbatesan Jawa Kulon lan Jawa Tengah ning keduwuran 300 Mdpl. Godhongé apik nganggo mangan kéwan ternak utaminé jaran.

Suket gajihan (Panicum distachyum) niku jenis suket sing dawa umuré (menahun). Dhuwuré sampé 60 cm. Kesebaré ning sakabehé pulo Jawa ning keduwuran sampé 600 Mdpl. biasané dinggo mangan kewan ternak wong désa.[1]

Aran désa[besut | besut sumber]

Désa-désa ning Jawa Wétan/Jawa Tengah/DIY sing nganggo aran gajihan dinggo aran desa yaiku:

  1. Désa Gajihan, Kecamatan Gunungwungkul, Kabupatèn Pathi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi. Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.