Gajihan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Suket gajihan niku suket ingkang wonten teng daerah jawa. Jare K. Heyne ning buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV (Badan Penelitian dan Pengembangan Kehutanan Departemen Kehutanan, 1978), wonten kali jenis suket gajihan. Suket gajihan (Selerachne punctata) lan suket gajihan (Panicum distachyum).

Suket gajihan (Selerachne punctata) iku suket ingkang urip semusim. cirine batange akeh lan dawa sampe 90 cm. baka tumbuhe ing tempat adem batange tegak, tapi baka tumbuhe ning tempat akeh srengenge malah melata ing lemah. ing jawa biasa akeh ketemu ng perbatesan Jawa barat lan Jawa Tengah ning keduwuran 300 Mdpl. Godonge bagus anggo mangan kewan ternak utamine jaran.

Suket gajihan (Panicum distachyum) niku jenis suke sg dawa umure (menahun). Duwure sampe 60 cm. kesebare ning seluruh pulau Jawa ning keduwuran sampe 600 Mdpl. biasane dinggo mangane kewan ternak wong desa,[1]

Aran Desa[besut | besut sumber]

Desa-desa ning Jawa Wetan/Jawa Tengah/DIY sing nganggo aran gajihan dinggo aran desa yaiku :

  1. Gajihan Gunungwungkul Pati

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi. Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.