Gajah Perang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gajah perang sing digambaraké ing Hannibal Barca crossing the Rhône, déning Henri Motte. digawé nalika 1878.

Gajah perang iku gajah sing digladhi lan dibimbing déning manungsa kanggo laga.

Piguna bakuné gajah perang ya iku kanggo nggempur lawan, ngremukaké pangkaté lan néror. Elepantri iku unit militèr mawa bregada gajah.[1] Gajah-gajah kuwi kapisan dilantih ing India, praktèk iki sumrambah ing saindengé kidul-wétan Asia lan ngulon nganti Samudra Tengah. Pigunane sing paling misuwur ing Kulon ya iku déning Ratu Yunani Pyrrhus of Epirus lan gunggung kang akèh déning wadya ing Carthage, kalebu sedhéla déning Hannibal.

Ing Samudra Tengah, kakèhan taktik nyuda ajiné gajah ing paprangan, déné anané gajah ning alas kuwi suda. Ing lor, sing kewané sumadhiya luwih akèh lan dhatarané cocog, biyèn tekané mriem sing mungkasi pigunané gajah sajeroning paperangan nalika pungkasan abad angka 19, mula pigunané winatesan ing babagan tèhnik lan pakaryan.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Whitney, William Dwight; Smith, Benjamin Eli (1911). "elephantry". The Century Dictionary and Cyclopedia: The Century dictionary. Century Company. k. 2257.