Gajah Mada (Novel)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg
Gajah Mada

Gajah Mada ya iku novèl carita nganggo latar sajarah anggitane Langit Kresna Hariadi sing nyritaake perjuangane Gajah Mada saka prajurit cilik sing ora kawentar nganti dadi Mahapatih krajan Majapahit ing jamane Prabu Hayam Wuruk. Diterbitake taun 2005 kanthi penerbit Tiga Serangkai Surakarta.

Seri Carita Gajah Mada[besut | besut sumber]

  • Gajah Mada (2005). Nyritaake awal karier Gajah Mada ana ing prajurit Bekel Bhayangkara lan perjuangane nylametake raja Jayanegara saka pambrontak Ra Kuti.
  • Gajah Mada, Bergelut dalam Kemelut Takhta dan Angkara (2006). Nyritaake perjuangan Gajah Mada lan prajurit Bhayangkara kanggo nylametake singgasana Majapahit saka rebutan kekuaasaan pewaris tahta nalikane Prabu Jayanegara Lengser Keprabon.
  • Gajah Mada, Hamukti Palapa (2007). Nyritaake ambisi Sang Mahapatih Gajah Mada kanggo nguwasani Nuswantara marang tlatah kekuasaan Majapahit kanthi sumpah Hamukti Palapa.
  • Gajah Mada, Perang Bubat (2007). Carita nggegirisi perang ana ing Bubat antarané Majapahit lan krajan Sunda Pakuan.
  • Gajah Mada, Madakaripura Hamukti Moksa (2007). Nyritaake Gajah Mada sing akire purna tugas sawisé nggawe kesalahan ana ing Perang Bubat pinuju moksane sang Mahapatih.

Pranala njaba[besut | besut sumber]