Bekel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bekel (Walanda: Javaansche pachter utawa belasting gaarder) iku pejabat sing tugase njupuk pajeg in desa. Bekel uga ngrangkep dadi kepala desa. Kadeleng saka pajege, bekel iku ana rong rupa

  1. Bekel maron, yaiku bekel sing ana ing sistem pajeg maron utawi ngurus pajeg kanthi wujud asil bumi
  2. Bekel majegan, yaiku bekel sing ana ing sistem pajeg dhuwit

Miturut sistem apanage ing Praja Kajawen, bekel iku duwe jatah 1/5 saka asil bumi.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rouffaer, G. P. (1905). Adatrechtbundels XXXIV. 's Gravenhage.