Gabe Newell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gabe Newell GDC 2010.jpg

Gabe Logan Newell (lair tanggal 3 November 1962), umume dikenal julukan Gaben, minangka programer komputer Amérika lan pengusaha sing paling dikenal minangka co-pendiri pangembang game video lan perusahaan distribusi digital Valve. Lair ing Colorado, dheweke sekolah ing Harvard University ing wiwitan taun 1980-an, nanging ngeculake lan makarya kanggo Microsoft, ing pundi dheweke kerja minangka produser kanggo sawetara sistem operasi Windows awal.

Nalika isih kerja ing perusahaan kasebut ing pertengahan taun 1990-an, Newell lan kanca kerjane Mike Harrington yakin manawa game video dadi masa depan hiburan sawise muter Doom lan Quake id Software. Kaget karo prospek duwe studio pangembangan game dhewe, Newell lan Harrington ninggalake Microsoft ing taun 1996 kanggo nemokake Valve, ing ngendi Newell tetep dadi presiden.