Gözlémé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gözleme
Spinachgozleme.jpg
Turkish spinach & feta gözleme made with yeast dough (similar to bazlama)
JinisPastry
Panggonan asalTurkey
Buku masakan: Gözleme  Médhia: Gözleme

Gözleme punika salah sawijining olahan tradisional gurih Turki flatbread lan jajanan sajian. Adonan biasane ora nganggo ragi, lan mung digawe nganggo glepung, uyah lan banyu, nanging gözleme bisa uga digawe saka adonan ragi. Mirip karo bazlama, nanging disikat entheng karo mentega utawa minyak, dene bazlama disiyapake tanpa lemak. Adonan digulung tipis, banjur diiseni macem-macem topping, disegel, lan dimasak ing wajan . Kadhangkala Gözleme bisa digawe saka godhong yufka sing digulung nganggo tangan sing wis dikemas. [1] [2]

Gambar[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]